Designed by Cecilia Bertezzolo from the Buenos Aires-based BZZ Architecture, the QUO Container Center consists of 57 maritime shipping containers salvaged from a local port. A remarkable balancing act between modern arts and small businesses, the community features rows of restaurants, art shops, boutiques, cafes, and gallery spaces.

The three-story QUO Container Center is arranged so that visitors can enjoy plenty of open spaces, and is topped with a 33,000-square foot vegetative roof, coupled with extensive public green spaces.

To ensure perfect lighting, the designer added floor-to-ceiling windows and round apertures on some of the steel containers, which double as exhibition spaces and add a decorative flourish to the structure. The mall is also outfitted with a set of solar panels, which convert sunlight into electricity, and power LED lights in the mall’s common areas.

Head over to Inhabitat for more details of the project.

Read more >