Continuity & Contrast

The open-plan studios are designed to be both workspaces and gallery spaces for student and professional work.

Playing off of the rough texture of the building’s frame, large pivoting steel doors give spaces such as the second-floor architecture faculty offices flexibility, as does the custom-crafted metal paneling that adds definition to the faculty offices in the open-plan space.

In the hallways, glazed glass walls allow daylight to flood in from the perimeter.

Shattuck Hall’s original structure, including the neoclassical brick façade from 1915, was preserved and used as a central design element in the renovation.

Third Floor Crit Space and Second Floor Corridor Sectional

In the hallways outside of the third-floor studios, tackable, movable panels provide space for additional display or critiques.

Throughout the space, the merging of concrete, glass, and steel emphasizes.

In the interior studios, the mechanical systems are left exposed so that the architecture students studying below can use them as learning tools.

In terms of the mechanical systems, upgrades to the building included installing radiant heating and cooling panels which, in the student resource room, are purposefully on display overhead.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X