Health Reform

On the south side of the building, a stucco façade keeps the heat out and irregularly placed windows with colored glass panels keep everything lively. The south side overlooks a wellness garden, which is planted with native species and has areas designed for meditation.

Inside, polished concrete floors for all the entryways were an inexpensive way to give the building a “wow factor.” The floors, which look a little bit like terrazzo, require no maintenance. FSC-certified walnut on the lobby ceiling and on accent walls creates a warm, natural feeling.

Sometimes the simple solution is the best one. WRNS Studio started out with several designs, including structures that wrapped around courtyards, but a long, thin rectangle was more economical to build, more energy-efficient, and the best fit for the program.

Site Plan

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X