High Expectations

There's no doubt who works here: In a stairwell, the USGBC logo is cut into 500-year-old gumwood that was reclaimed from the bottom of the Tennessee River.

Colored glass panels help divide up the USGBC's space without blocking light or views.

The palette of white terrazzo floors and reclaimed-gumwood walls strikes a balance between institutional clout and biophilic presence.

Abundance natural light proved tricky for the USGBC's automatic window shades, which then moved constantly to meet subtle outdoor changes. A delay system was installed to address this.

Light-colored carpet and hard flooring distributes light so successfully that light sensors had to be moved further inside, therefore disqualifying the project for a LEED point.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X