Research and Rehabilitation

Using a methodology to calculate Fort Belvoir's sustainable return on investment, HDR determined the economic value of water and energy savings for one year.

Fort Belvoir Community Hospital is divided into five pavilions that graduate in height from a six-story main buildings down to two-story-high end caps.

Interior spaces such as the staff lounges are equipped with daylight sensors to reduce artificial light and energy consumption.

The curvilinear roofs of Fort Belvoir Community Hospital help capture rainwater for reuse in irrigation.

Sixty-two percent of the site at Fort Belvoir was restored with native and adaptive plants, and the long building floor plates create outdoor courtyard spaces.

In Fort Belvoir's patient rooms, flooring highlights hand-washing stations to help curb the spread of illness.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X