The Original Platinum Office

In April 2005, the Center for the Built Environment (CBE) at the University of California at Berkeley published a report on post-occupancy evaluations of the center. As a whole, occupants were highly satisfied, and close to 90 percent of occupants were satisfied with daylighting and access to views.

Three rainwater storage tanks, seen here, continue to help keep the building's fresh water use low.

One lesson learned is that too many operable windows are never enough. Though occupants at the Merrill Environmental Center give high marks to their ability to control workstations, the inoperable glass conference rooms often can feel tropical. Exterior sun-shading films were added to portions of the building to help address heat gain.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X